Маврикій. - традиційна їжа

Маврикій

Яку їжу варто спробувати на Маврикії? Які найпоширеніші страви продаються в місцевих ресторанах?

Забронювати проживання зі сніданком

Маврикійська кухня

Маврикійці просто обожнюють їжу, вони їдять цілими днями і люблять говорити про їжу. Ви можете викликати посмішку на їхньому обличчі, якщо спробуєте деякі з їхніх традиційних страв.

Типові маврикійські страви

Маврикійська кухня знаходиться під сильним впливом індійської кухні, оскільки більшість населення має індійське походження. Тому очікуйте дуже гострих і пекучих страв з повсюдним використанням перцю чилі.

Однак страви мають креольський присмак, особливо у випадку страв з рису.

На Маврикії також проживає велика китайська меншина, тому очікуйте китайські бістро зі смаженим рисом, локшиною та спрінг-ролами.

Хоча ми знаходимося на острові, місцеві жителі переважно їдять курку, а не рибу чи морепродукти. Причини не тільки релігійні (мусульманам не можна їсти свинину, індусам - яловичину), але й економічні, оскільки м'ясо птиці найдешевше.

Основні страви

Bol renversé - типова страва креольської кухні, що дослівно перекладається як "перевернута миска". Це суміш рису, курки і соусу чой, яку кладуть у миску, перевернуту догори дном на тарілці.

Бріані - маврикійська версія традиційного індійського біріані, що представляє собою курку або баранину зі смаженим рисом (іноді картоплею) та йогуртом. Найпоширеніша спеція - коріандр або шафран.

Ругайль - дуже гострий (іноді гострий) томатний соус з будь-яким видом м'яса, зазвичай подається з рисом. Одна з типових креольських страв.

Міне фрітте - смажена локшина, дуже схожа на те, що ви знаєте з азіатської кухні, наприклад, з Таїланду або Малайзії.

Булети - відварені пельмені з начинкою з різних видів м'яса, овочів або креветок.

Рибнийвіндай - пряна риба, приправлена каррі.

Смачнімлинці - млинці всіх видів дуже популярні на Маврикії, а смачні млинці з начинкою з м'яса, сиру або індійських соусів часто їдять як основну страву.

Каррі - типова індійська страва з будь-якого виду м'яса з дуже гострим соусом каррі також широко поширена на Маврикії.

Маленькі та швидкі вуличні закуски

На пляжі або на ринках ви часто зустрінете різні кіоски, що пропонують швидкі і дуже дешеві місцеві закуски. Найпопулярніші з них

Дхолл пурі - коржик з начинкою з типового бенгальського соусу чана-дал або жовтої сочевиці.

Роті (іноді його називають фарата) - інший тип млинців, ніж долл пурі, він твердіший і хрусткіший, і його часто наповнюють м'ясом, на відміну від долл пурі.

Самоса - моя улюблена пляжна закуска! Хрусткий коржик у формі трикутника з начинкою з картоплі, овочів, соусів, м'яса, сиру, креветок та риби. Одним словом, чим завгодно!

Гато - невелика випічка у формі півмісяця з начинкою з різних видів гострих соусів, але іноді також використовується як солодкий десерт.

Фрукти - на ринках і в кіосках продаються чудові на вигляд і на смак фрукти за дуже помірними цінами. Найбільшою популярністю користуються яблука та груші.

Фаст-фуд

Великі західні заклади швидкого харчування, такі як McDonald's або KFC, ви знайдете лише у найбільших містах або в аеропорту.

Однак на пляжах дуже поширені місцеві фаст-фуди, де найчастіше можна купити гамбургери, картоплю фрі або курку.

Солодощі

У маврикійців немає якихось типово місцевих солодощів.

Найпоширенішими є різноманітна солодка випічка, кекси, гато та французькі десерти, які користуються великою популярністю.

Напої

Місцеві жителі вважають за краще купувати лимонади відомих брендів, таких як Coca-Cola, Fanta або Sprite.

Цікаво, що окрім Coca-Cola Zero, ви не знайдете в магазинах жодних солодких напоїв без цукру.

Наступні напої можна назвати типово місцевими:

Алуда - солодкий, вершковий безалкогольний напій з молока, ванілі, желатину, води, який часто подають з морозивом.

Маврикійський ром - ром переганяється в декількох місцях на острові і є одним з провідних алкогольних продуктів.

ПивоPhoenix - найвідоміша марка пива на Маврикії.

Кокосова вода - кокоси продаються на кожному пляжі, а вода/молоко з них - одна з найбільш освіжаючих речей, які можна випити спекотного літнього дня.

Як харчуватися як місцеві жителі

Вуличні торговці, що продають їжу прямо зі своїх скутерів та фургонів, а також маленькі бляшані кіоски з традиційними стравами поступово зникають, поступаючись місцем традиційним магазинам, ресторанам і, звичайно ж, мережам фаст-фуду, але ви все ще знайдете їх по всьому острову.

Зокрема, на пляжах невеликі кіоски все ще дуже поширені, і навіть у таких жвавих туристичних місцях, як Флік-ан-Флак або Тру-о-Біш, вулична їжа коштує дуже дешево.

Станьте в чергу до місцевих жителів і спробуйте млинець роті, маленькі смажені ласощі з самоси або свіжий нарізаний ананас. Ціни більш ніж прийнятні, а свіжість гарантована.

На вихідних місцеві жителі натовпами виходять на пікніки на пляжі, часто приносячи з собою домашні смаколики, які продаються в імпровізованих кіосках.

Наприклад, я смачно пообідав за кілька годин до вильоту на пляжі Ле Бушон.

Звичайні ціни в ресторанах

У туристичних районах є безліч ресторанів, що пропонують не тільки традиційні місцеві страви, але й, звичайно, міжнародну кухню: італійську, французьку, японську (суші) та багато інших.

У більш дорогих ресторанах, орієнтованих на туристів, очікуйте, що їжа з напоями та кавою коштуватиме близько 400 мур.

З іншого боку, місцеві бістро на пляжі або на ринках пропонують основні страви, такі як bol renversé або mine frite від 120 mur.

Невелика випічка, така як самоса, роті або долл пурі, коштує від 15 до 20 мур.

Детальна розбивка цін, не лише на їжу, наведена в розділі " Гроші та ціни ".

Ця стаття може містити партнерські посилання, від яких наша редакція може отримувати комісійні, якщо ви натиснете на посилання. Дивіться нашу сторінку " Рекламна політика ".

Залишилися питання?

Якщо у вас є запитання або коментарі щодо статті...

0 коментарі

Увійдіть до Cestee

... світова туристична спільнота

Продовжуйте у Facebook

Ще не маєте свого облікового запису? Зареєструйтеся