Індонезія - традиційна їжа

Індонезія

Яку їжу варто спробувати в Індонезії? Що найчастіше продається в місцевих ресторанах?

Пошук житла в Індонезії

Індонезійська кухня

Основна їжа - рис (насі), індонезійці їдять його 3 рази на день. Найпоширенішим доповненням до рису є курка або риба в різноманітних гострих соусах або смажена.

На кухню певною мірою впливає місцева релігія, тому свинину, заборонену ісламом, ви зустрінете на Балі лише у місцевих племен, а також у християнських або китайських ресторанах.

На індуїстському Балі, для різноманітності, вам буде важко знайти яловичину.

Інший поширений гарнір - локшина (мі).

Ви також зустрінете різні види супів, до яких індонезійці неодмінно замовляють рис.

До страв обов'язково додають самбал - соус з перцю чилі, а також можна приправити їх "кекап маніс" - густим солодким соєвим соусом.

Місцеві страви, як правило, дуже гострі. У більшості ресторанів або варунгів ви також можете попросити "бункус", тобто їжу на винос. Вони загорнуть вашу порцію в харчовий папір, а рідину - в маленькі пакетики. Ви можете споживати таку їжу під час тривалої подорожі.

Типові індонезійські страви

Страви, які ви найчастіше зустрінете в меню:

  • Насі горенг - смажений рис
  • Ayam goreng - смажена курка
  • Ikan goreng - смажена риба
  • Mie goreng - смажена локшина
  • Сатай - смажене (найчастіше) куряче філе на шпажці з арахісовим соусом
  • Сото аям - смачний суп з рисом, локшиною, овочами та куркою
  • Баксо - суп з пельменями з м'ясного фаршу
  • Бабі - свинина
  • Сапі - яловичина
  • Гадо-гадо - овочевий салат з тофу, яйцем та арахісовим соусом
  • Кап-кай - асорті зі смажених овочів
  • Темпе - смажені шматочки тофу
  • Таху - скибочки ферментованої сої
  • Pisang goreng - смажений банан

Не варто забувати про широкий вибір екзотичних фруктів, таких як салак (зміїний фрукт), джекфрут (хлібний фрукт), марікіса (маракуйя), кленкенг або рамбутан (схожий за смаком на лічі), мангостин, сірсак, карамбола, ананас, манго, авокадо і суперечливий дуріан.

Свіжовичавлені соки, що пропонуються в більшості ресторанів або варунгів, є ідеальними.

Типові напої

  • Air minum - питна вода
  • Teh - чай
  • Teh jahe - імбирний чай
  • Es teh - холодний чай (чай з льодом)
  • Kopi - кава (турецька)
  • Es jeruk - вичавлений цитрус з водою, цукром та льодом
  • Susu - молоко
  • Jus - сік

Алкоголь тут досить дорогий. Пиво Бінтанг є лідером серед туристів, а різні регіони також пропонують специфічні спиртні напої, вина або лікери (арак, ангур, туак, мок, ...), якщо ви захочете спробувати, будьте обережні з якістю алкоголю. Деякі туристи отруїлися домашніми коньяками.

Місцеві жителі вірять у силу природи. Дорогою ви можете натрапити на крамничку під назвою "Джаму". Там продаються натуральні ліки. Якщо ви зможете описати травнику (який, ймовірно, не розмовлятиме англійською) будь-яку з ваших недуг, ви можете розраховувати на ліки, яких місцеві жителі не можуть насититися.

Під час Рамадану будьте готові до того, що магазини та закусочні можуть бути зачинені протягом дня. Це пов'язано з тим, що мусульмани постять у світлий час доби і їдять лише з настанням ночі.

Як харчуватися, як місцеві жителі

Більшість індонезійців, які не їдять вдома, ходять до варунгів або пересувних кіосків, щоб поїсти. Вони часто не їдять за столами, а сидять на циновках.

Їжу часто подають у глибокій тарілці; якщо ви їсте столовими приборами, вам дають ложку і виделку. Ложку тримають у правій руці, виделку - в лівій, а виделкою перекладають їжу на ложку.

Багато місцевих жителів їдять руками; якщо ви вирішите так робити, завжди використовуйте тільки праву руку. Ліва вважається нечистою, і індонезійці часто тримають її опущеною вздовж тіла.

Зачерпніть їжу між пальцями і великим пальцем покладіть шматочок до рота. Часто вважається ввічливим доїдати всю порцію. Також не вважається ввічливим пирхати, навіть якщо гостра їжа викликає сльози на очах. Спотикатися дозволяється.

Місцеві кіоски з вуличною їжею (варунги) можна знайти у величезній кількості по всій країні. Ці місцеві ресторани часто зустрічаються навіть у найменших селах, а в містах їх можуть бути десятки на одній вулиці.

Звичайні ціни в ресторанах

Індонезійці їдять основну їжу на сніданок, рис, локшину, супи або різні каші, наприклад, ціна в варунг (типовий індонезійський вуличний ресторан або кіоск) зазвичай становить близько 20 000 ідр.

Ціни в туристичних районах, таких як Балі або центр Джок'якарти, можуть бути більш ніж удвічі вищими, а нормальний обід у місцевому ресторані можна купити приблизно за 40 000 індонезійських рупій.

Обід або вечеря обійдеться в аналогічну суму, пиво в ресторані можна купити приблизно від 40 000 ідр, свіжовичавлені соки - від 10 000 ідр.

Ця стаття може містити партнерські посилання, від яких наша редакція може отримувати комісійні, якщо ви натиснете на посилання. Дивіться нашу сторінку " Рекламна політика ".

Залишилися питання?

Якщо у вас є запитання або коментарі щодо статті...

0 коментарі

Увійдіть до Cestee

... світова туристична спільнота

Продовжуйте з Google Продовжуйте у Facebook

Ще не маєте свого облікового запису? Зареєструйтеся